Terugblik 12 december: Tegendraads diner

Terugblik 12 december: Tegendraads diner

Behalve op een geslaagd jaar, kijken we ook terug op een geslaagd laatste event op 12 december 2022. Met een mooie opkomst van 39 personen hebben we – durf ik wel te zeggen – met elkaar de eerste van een reeks kerstfeestelijkheden in december geopend. De avond begon meteen geanimeerd met het aan elkaar knutselen van de door iedereen meegenomen kerstwens aan een compassiekaartje. Vervolgens kwam men in de warmte van de groep waar iedereen verwelkomd werd met een glaasje prosecco.

Na wat mooie woorden aan de nieuwe en afscheidnemende leden brandde de avond echt los met een optreden van Theatersport Den Haag. Op een ludieke en interactieve manier nam het gezelschap het HVN-jaar met de leden door. Op een knappe manier werden het thema ‘Tegendraads’ en de hoogtepunten aangehaald. Zo werden er bijvoorbeeld met behulp van vrijwilligers levende ‘foto’s’ van het afgelopen jaar getoond. Ook werd er een ‘lezing’ gehouden door twee vrijwilligers waarbij de één de handen en de ander de spreker was en de spreker moest de handen volgen. Onder veel hilariteit genoot men ondertussen van het voortje.

Na de voorstelling volgde de rest van het diner en was er aan de tafels van ongeveer zes personen genoeg stof tot napraten. Natuurlijk ontbraken ook de jaarlijkse overpeinzing van Marouschka Booy en de uitreiking van de Pluim 2022 aan Karin Jense niet. De avond vloog voorbij en we kijken met z’n allen alweer uit naar wat 2023 brengen mag.