Terugblik 16 januari: Mag ik deze dans van u?

Terugblik 16 januari: Mag ik deze dans van u?

Op 16 januari jl. zijn zo’n 36 personen met elkaar in gesprek gegaan en hebben zij elkaars balboekje gevuld voor de volgende dans.

De eerste bijeenkomst van het jaar begon in het verborgen pareltje ‘De Blauwe Kamer’ op de Grote Markt. Uitgerekend deze dag viel samen met het fenomeen Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar (niets van gemerkt) én in deze maand zijn veel mensen van de ‘blauwe knoop’ want het is ook dry january. Je zou dus bijna denken dat het thema ‘blauw’ was!

Niets was minder waar en zijn wij kleurrijk het jaar gestart! Bij binnenkomst werden we verwelkomd door de prachtige gitaarklanken en mooie stem van de indie-folk zangeres Kim Cornelia Music. Een feestelijk glaasje prosecco stond klaar om met elkaar te proosten op een mooi 2023. Margot Snelders opende voor de laatste keer als voorzitter de avond en gaf aan het einde van de avond het stokje over aan Judith Jansen. Na genoten te hebben van het koude en warme buffet werden introducees voorgesteld door AnneMarie Attema en kwam de onthulling van het nieuwe jaarthema door Karin Schoneveld. Een uitdagend en spannend thema, met hoogte- en dieptepunten voor iedereen aansprekend: ‘Grenzen’.

Het netwerkbal werd hierna geopend. Iedereen kreeg een eigen balboekje uitgereikt met daarin zeven ‘dansrondes’. Voor de eerste dansrondes waren gesprekspartners al ingevuld, voor de rondes daarna werden namen in elkaars balboekje geschreven en op die wijze gereserveerd. Vragen zoals ‘wat is je grootste uitdaging op dit moment’ en ‘ben je tevreden over je work-life balance’ werden besproken. Mooie gesprekken, verdieping, nieuwe inzichten of zelfs afspraken kwamen voort uit deze rondes. De receptiebel luidde rond 21.00 uur voor de laatste keer. Judith Jansen sloot als nieuwe voorzitter de avond, het bal kwam ten einde. In zoverre te zien en te horen was, had niemand een blauwtje gelopen deze avond.