Oud en Nieuw

Oud en Nieuw

Als je ouder wordt heb je het idee dat de tijd sneller gaat en de uitspraak ”Voordat je het weet is er al weer een jaar voorbij!” is je vast bekend. Beleving van tijd is een subjectieve ervaring en je geheugen beïnvloedt hoe je de tijd ervaart. Er rest ons (op het moment van schrijven) nog maar een paar dagen voordat we 2022 afsluiten en hierbij ook mijn laatste column als voorzitter van HVN.

Voor mij is twee jaar voorzitterschap een positieve herinnering aan een periode die is omgevlogen. In de Nieuwjaarsbijeenkomst in januari 2023 draag ik het stokje over aan Judith Jansen. Ik heb beloofd om Judith en het bestuur op de achtergrond te blijven helpen. Immers HVN-leden helpen elkaar, niet waar? 

In begin 2021 was ik regelmatig onzeker over de juiste toon of koers. Vanaf het vroege voorjaar 2021 werd het in mijn privéleven een strijd om het afhandelen van zaken van overleden familieleden, om mantelzorg en alle andere ballen, in de lucht te houden. Bij deze wil ik wil iedereen bedanken voor de steun, hulp van een geweldig bestuur, complimenten en aanmoedigingen die ik van jullie heb mogen ontvangen. Voor lieve berichtjes, leuke reacties en complimenten op mijn columns, mijn opening of sluiting op de HVN-avond zelf. Ik vond het voorzitterschap eervol en leuk om te doen, dank!

Een motiverende reden om voorzitter van HVN te worden was onder andere om HVN bestuurlijk goed door de vele beperkende coronamaatregelen heen te helpen. We hadden geen idee wat ons nog allemaal te wachten stond. Mijn persoonlijke leerdoel was ook om een verbindende factor te zijn, om meer op de voorgrond treden, niet alleen op de avond zelf, maar ook in de columns die ik elke maand zou gaan schrijven.

De onlinebijeenkomsten werden begin 2021 al bijna net zo gewoon als de livebijeenkomsten, samen waren we op zoek naar een goede vorm. Het was belangrijk om de HVN-elementen te behouden die goed zijn: het netwerk van warme belangstellende vrouwen die kennis en netwerk met elkaar delen. Wat in 2022 eerst als noodzaak begon vanwege de 1,5 meter regel, leerde een rondreis langs allerlei andere locaties ons dat niet alles hoeft te veranderen. Pulchri als vaste uitvalsbasis is een prettige en vertrouwde plek.

Wat ik HVN voor de toekomst en 2023 toewens? Het behouden, uitbreiden van de kennis en kracht uit het bestaande netwerk, het aantrekken van meer vrouwen die aan actief lidmaatschap willen bijdragen, ons netwerk inzetten voor andere vrouwen, het opzetten van meer cirkels, mogelijk mentorschap, en een communicatiecampagne om meer vrouwen te interesseren voor ons netwerk.

De ledensamenstelling van HVN is in twee jaar flink veranderd: er zijn veel ( jongere) leden bij gekomen en dit jaar zijn er veel dames vanwege pensionering gestopt. Dank aan alle oud-leden voor hun bijdragen aan HVN, we zijn trots op ons verleden en hebben zin in de toekomst!

‘Oud en Nieuw’, de transitie van 2022 naar 2023…  
Ik weet zeker dat Judith goed voor het HVN en al haar leden zal zorgen, samen met het huidige HVN-bestuur en de commissies. Ik nodig jullie uit om Judith te feliciteren met haar nieuwe rol en te steunen in haar taak. Fijne jaarwisseling en tot in 2023 bij de Nieuwjaarsbijeenkomst!

Tot gauw!

Margot Snelders
Voorzitter HVN