Terugblik 13 december: Een digitale Kerst met bingo en dans

Terugblik 13 december: Een digitale Kerst met bingo en dans

Wij (Ingrid, Marita en Karen) kijken terug op een gezellig Kerstevent op 13 december, dat – ondanks digitaal – goed uitpakte, met veel vrouwen en met een gevarieerd programma!

We hebben onder andere afscheid genomen van een aantal leden van de Programma Commissie, verschillende nieuwe introducees verwelkomd én de pluim uitgereikt aan Marouschka. De ‘kerstman’ kwam haar persoonlijk de pluim uitreiken, nadat ze (zoals elk jaar) een betekenisvolle overpeinzing had voorgedragen.

De avond stond in het teken van het Holland Dance Festival (HDF). Het live event dat in samenwerking met HDF was georganiseerd voor de Kerstbijeenkomst, wordt verplaatst naar de zomer. Als voorproefje kregen we een presentatie van Irene van Zeeland, hoofd van ‘HDF in de Maatschappij.’ Ook Frans Johann Dietzel, relatiemanager van het Festivalteam van HDF, was online aanwezig om Irene te introduceren.

HDF organiseert om de twee jaar een dansfestival. In februari 2022 wordt alweer de 18e editie in Den Haag, Delft, Rotterdam, Tilburg en Amsterdam georganiseerd. Dit jaar komen veel (inter)nationale dansgezelschappen naar ons land, en staan diversiteit en inclusiviteit in de dans centraal. Irene vertelde wat HDF doet om inclusie in de dans te bevorderen, zowel op professioneel als amateurniveau. We zagen de introductievideo over wat ons te wachten staat in februari: dat smaakt naar meer!

HDF was zo genereus om kaartjes beschikbaar te stellen als prijzen voor onze kerstbingo, die na de voordracht van Irene plaatsvond. Een bingo over kerstliedjes bleek lastiger dan vooraf gedacht, vooral het getal ‘170.000.000’ op de bingokaarten gaf veel vraagtekens. De vraag die daarbij hoorde was: “Hoeveel kerstkaarten worden er per jaar verstuurd in Nederland?” Uiteindelijk hebben wij de prijzen naderhand getrokken via randomnummer.nl, uit de lijst van deelnemers van de avond (op één winnaar na, die als enige bingo had die avond). HDF heeft twee kaarten beschikbaar gesteld voor Swan Lake, en er zijn drie kaarten voor Carlos Acosta plus nog eens vier kaarten voor Introdans, een avond, opgedragen aan het Prinses Beatrix Spierfonds.

De winnaars krijgen hun kaartjes digitaal toegestuurd van Frans-Johann. Vanwege de coronamaatregelen (wel of geen 1,5 meter in de zaal?) is het namelijk nog niet bekend op welke data de kaartjes voor de voorstellingen kunnen worden weggegeven. Wel zorgt Frans-Johann ervoor dat de winnaars bij elkaar zitten! En dan nu de gelukkigen:

  • Naar Swan Lake gaan: Christine Grit en Imke Tiesinga,
  • Naar Carlos Acosta gaan: Francoise Divarnach, Anita Scholten en Laurien Willemsen.
  • Naar Introdans mogen: Joke Buringa, Angela Mekes en Thèrése van Gijn en als laatste Eva van der Meer.

Gefeliciteerd en veel plezier!!

Lees meer op de website van het Holland Dance Festival 2022. Het digitale magazine is te vinden onder het kopje ‘inspiratie’.

Ter overbrugging tot het zomerevent geeft het HDF ons de gelegenheid om met een aantal HVN dames wat avonden bij te wonen. Weliswaar tegen de normale tarieven maar wel verzekerd van een plaats en van prettig gezelschap. Er zijn twee gelegenheden waarbij HVN-leden zich kunnen inschrijven:

De eerste is een heel bijzondere avond in The Grand (voor één keer naar Amsterdam!) waar haute cuisine en dans samen gaan. De prijs voor deze avond bedraagt € 117,50 voor de voorstelling, het diner en de wijnen. Als extra’s biedt het HDF HVN een introductie op de voostelling aan, voorafgaand aan het diner. Dit event vindt plaats eind maart, vanaf de 23ste. Mocht je interesse hebben, dan horen wij dat graag uiterlijk 1 februari 2022. Je interesse kan je doorgeven via deze link.

Een tweede mogelijkheid is een keuze uit diverse voorstellingen in Amare, mogelijk door een (hernieuwde) samenwerking tussen het NDT en HDF. Deze voorstellingen zijn in de loop van 2022 gepland. De precieze data nog niet bekend. We houden jullie daar uiteraard van op de hoogte.

Wij, Marita en Ingrid, zijn heel blij met deze gestes van HDF: als afsluiting van het themajaar ‘open deuren’ is het fantastisch om te zien dat de deur van HDF zo wijd open staat voor ons. Wij hopen daarom op een hoop positieve reacties, zowel van de dames van de gewonnen kaartjes, het event in The Grand of later dit jaar in Amare! We gaan in ieder geval dansend het nieuwe jaar in!