Marouschka krijgt Pluim 2021

Marouschka krijgt Pluim 2021

Marouschka Booy kreeg de Pluim 2021 uitgereikt tijdens het digitale Kerstevent van het Haags Vrouwennetwerk (HVN) op 13 december j.l.

De Pluim is een wisseltrofee die jaarlijks wordt uitgereikt aan een lid van HVN dat een actieve bijdrage heeft geleverd aan de doelstellingen van HVN of aan het verbeteren van de positie van de vrouw in het algemeen. De Pluim werd doorgegeven door de winnaar van de Pluim 2020, Louise Müller.

Marouschka heeft haar sporen verdiend in de communicatiebranche, bij diverse gerenommeerde adviesbureaus en is gespecialiseerd in strategische en arbeidsmarktcommunicatie. Ze zat jarenlang in het management en was oprichter van ARA M/V, onderdeel van de ARA Groep. Ze werkt nu alweer een decennium als zelfstandig strategisch communicatieadviseur voor opdrachtgevers zowel in de publieke als private sector. Juist de mix tussen relevante thema’s als duurzaamheid, diversiteit, burgerrechten enerzijds en grote spelers in onder andere het bankwezen en in de ICT is voor haar the best of both worlds.

Als ervaren en allround strategisch adviseur werkt ze vier jaar in communicatiepool van de Dienst Publiek en Communicatie van het ministerie van Algemene Zaken. Marouschka was onder andere verantwoordelijk voor de begeleiding van campagnes met accent op diversiteit: meer vrouwen in de top en inclusie in opdracht van het Ministerie van SZW en de positie van vrouwen binnen Politie Rotterdam-Rijnmond, Brandweer Amsterdam-Amstelland en bij diverse IT-organisaties. Marouschka is tevens bestuurslid van het NIMA Expertise Platform Internal Branding. Het platform inspireert en adviseert organisaties merkwaardig denken en doen te bevorderen, waardoor ze een unieke positie opbouwen op de business- en arbeidsmarkt.

Marouschka heeft als HVN-lid altijd een actieve bijdrage aan het netwerk geleverd. Bijvoorbeeld als lid van de programmacommissie gedurende diverse jaren heeft ze mede vele interessante bijeenkomsten georganiseerd. Marouschka schrijft al 26 jaar een ‘overpeinzing’ over het afgelopen jaar. Deze overpeinzingen worden altijd zeer gewaardeerd: vanwege de inhoud en de filosofie. Ook bij HVN, want zonder Marouschka’s overpeinzing is het Kerstevent van HVN, al meer dan tien jaar, niet compleet.

Kortom, Marouschka verdient van harte de Pluim 2021! Gefeliciteerd Marouschka!