Terugblik: Nieuwjaarsbijeenkomst 2021

Terugblik: Nieuwjaarsbijeenkomst 2021

Door AnneMarie Attema

In de huiskamer, keuken of studeerkamer en achter een beeldscherm, dat was maandag 18 januari de bijzondere locatie voor de aftrap van het nieuwe HVN jaar 2021. Alsof we nooit anders gedaan hebben, zo vlekkeloos en professioneel verliep ook deze online HVN-bijeenkomst weer. De avond, deze keer georganiseerd door de nieuwe leden Rosanne Concalves, Sandra van Loon en Susanne van de Koevering, begon met de nieuwjaarswensen van onze nieuwe voorzitter Margot Snelders.

Nieuw jaarthema 2021
Na de mooie woorden van Margot, introduceerde de Programmacommissie met een creatieve bijdrage het nieuwe jaarthema voor 2021:

Deuren Openen

Een prachtig thema, waar diverse onderwerpen onder gehangen kunnen worden en die we terug gaan zien in de HVN bijeenkomsten.

Daarna was het tijd voor de virtuele cocktailworkshop. Deelnemers aan de nieuwjaarsbijeenkomsten hadden thuis al een cocktailpakket ontvangen. Onder de bezielende begeleiding van bartender Elroy van Serve & Shake, shaketen we in rap tempo twee fantastische cocktails in elkaar. Het resultaat: een paar schuimende en kleurige drankjes met klinkende namen als de Dutch Mule, de Cosmopolitan en Licor 43 Sour.

Drie verschillende sessies
Eenmaal goed in de stemming gingen we, om de functie van het netwerk te onderstrepen, in steeds wisselende groepen in drie sessies uiteen. Om elkaar zo beter te leren kennen en om elkaar te inspireren voor het nieuwe jaar dat voor ons ligt, vol dromen en kansen. En beantwoordden we onderling vragen als: ‘Wat betekent de lockdown voor jou?’, ‘Welk boek, muziekstuk of film vond jij zo de moeite waard het afgelopen jaar dat je dat met ons wil delen?’ en ‘Wat hoop jij dat 2021 jou brengt?’.

Met veel dank aan Susanne, Sandra en Rosanne, die de avond ook digitaal begeleidde, kijken we terug op een geslaagde avond met opnieuw een hoge opkomst aan enthousiaste HVN-leden en een mooie start van hopelijk een inspirerend 2021