Jaarthema 2021: Deuren openen

Jaarthema 2021: Deuren openen

Met veel plezier presenteert de Programmacommissie het nieuwe HVN-jaarthema voor 2021: Deuren openen.

Deuren openen biedt de nodige invalshoeken om maandelijks weer aansprekende bijeenkomsten te gaan organiseren met interessante sprekers. Onderwerpen als saamhorigheid, solidariteit, inclusie, perspectief, verbinding, vrijheid en onbekommerd vallen daaronder en openen deuren naar 2021.

Enige duiding

Het netwerk HVN opent voor leden letterlijk haar deuren. Een deur openen is ook de weg naar de fysieke vrijheid die we op dit moment als minder ervaren. Deuren openen staat ook voor de weg naar een nieuw tijdperk, waarvan we nu nog niet weten hoe dat eruit ziet.

Een onderwerp als inclusie staat voor deuren openen naar anderen in deze maatschappij. Het staat voor insluiten, gelijkwaardigheid, erbij horen, erbij betrekken, diversiteit van vrouwen, iedereen moet zich thuis voelen bij HVN.

Saamhorigheid, solidariteit, ontdekken en onbekommerd, het zijn allemaal woorden van betekenis die deuren voor ons openen.

Neem een thema als verbinding. Verbinding opent deuren voor anderen, biedt perspectief en geeft energie. Deze onderwerpen vormen gezamenlijk het jaarthema 2021 voor HVN.

De Programmacommissie bestaat dit jaar uit: Nancy Alexaki, AnneMarie Attema, Abelike Janssens, Judith Jansen, Corien Pels Rijcken, Ilanah Schriki en Karin Schoneveld.