Terugblik: Lustrumlight bijeenkomst

Terugblik: Lustrumlight bijeenkomst

HVN viert haar verjaardag: bruisend netwerk en gericht op de toekomst

Door AnneMarie Attema

“Veertig jaar HVN. Vanaf het begin van de beperkingen door Corona was het duidelijk: ons lustrum gaan we hoe dan ook vieren, links om of rechts om. Hier is meteen zichtbaar waar de kracht van HVN zit: volhardend doorgaan met aanpassingen aan de realiteit van de dag en met een explosie van veel creativiteit en flexibiliteit. Kijk maar eens hoe deze avond is vormgegeven!” 

Het is slechts een kleine passage uit de speech van Henrique Sachse, maar waaruit blijkt dat de feestelijke lustrumlight bijeenkomst op 21 september een treffend voorbeeld is van Vier Kracht.  

Ok, het was ook wat onwennig om met een papieren goodiebag langs het statige Binnenhof te lopen. En al multitaskend te eten, op 1,5 meter te netwerken en tegelijkertijd de routebeschrijving van het Grondwetpad te lezen. Maar de culinaire wandeling langs de Haagse historische gebouwen was verassend én de moeite waard om bij stil te staan.

De Kracht van de Democratie
Van buiten naar binnen was even een choreografische uitdaging, maar eenmaal in de Mesdagzaal van de Pulchri Studio kon het 40-jarige jubileum van HVN op gepaste afstand worden voortgezet. 

Onder de bevlogen leiding van Merel Jansen (debatleider bij ProDemos) en in het kader van het thema ‘De Kracht van de Democratie’, debatteerden 40 leden in twee groepen over een stelling als: Mannen en vrouwen moeten minimaal 32 uur per week werken. Mooi om te zien hoe sommige leden alles uit de kast trokken om de ander te overtuigen van haar argumenten op de statements.

Cadeau aan ons netwerk 
Bij een lustrum hoort ook een cadeau. De Programmacommissie is het op originele idee gekomen om 1000 euro te schenken aan ons netwerk, waarmee we volgend jaar een paar inspirerende sprekers kunnen uitnodigen. Veel dank hiervoor!

“Veertig jaar HVN. Hoe bijzonder is het om hier vandaag te staan, als voorzitter van dit mooie netwerk en live met elkaar in Pulchri. Voor dat laatste ben ik dankbaar, want uiteindelijk is de mens een sociaal dier en dragen positieve sociale interacties bij aan welbevinden en geluk. HVN was en is een uniek concept. HVN bruist nog steeds. HVN viert haar verjaardag en heeft met haar 40 jaar een rijpe status bereikt, waarmee ze vele vrouwen kan inspireren en vermaken, ook in de toekomst. Want als we samen kunnen lachten, kunnen we de wereld aan! Daarom wil ik nu graag een toast uitbrengen op HVN en op jullie allen, onze leden. Proost!”

Met deze woorden sloot Henrique Sachse een prachtige avond af. Lees hier de volledige speech