Terugblik: Amare opent haar deuren

Terugblik: Amare opent haar deuren

Op 19 april waren Leonie Smit en Leontien Wiering van Amare te gast. Amare is het nieuwe culturele centrum van Den Haag dat in september haar deuren opent. Leonie en Leontien kennen elkaar van de dansopleiding en zijn elkaar na diverse omzwervingen weer bij deze jonge organisatie tegen gekomen.

Met veel enthousiasme openden zij voor ons de virtuele deuren van Amare. Zij gaven ons een virtueel inkijkje in hoe Amare eruit komt te zien, welke mogelijkheden de verschillende zalen bieden en hoe duurzaam het nieuwe centrum is gebouwd. Ook namen zij ons mee in de impact die corona heeft gehad op hun organisatie en de gezelschappen waar zij mee samen werken en hoe zij hebben geprobeerd om de gezelschappen te blijven ondersteunen. Via een quiz werd de kennis van de HVN leden over Amare getest en Margot Snelders mag als gelukkige winnaar van de quiz bij de officiële opening aanwezig zijn. Door deze leuke quiz en het uitgebreide verhaal van Leonie en Leontien zijn we veel over Amare te weten te komen, bijvoorbeeld hoe Amare aan haar naam komt (‘liefhebben’ in het Italiaans, mare als link naar zee, maar ook am – are) en dat er broedkasten voor vogels en vleermuisverblijven aan het gebouw komen.

Amare wil een grote verbinder zijn in de binnenstad. Dat zie je straks terug in de grote publieke ruimte, die vrij toegankelijk is en waar gedurende de dag diverse kleine optredens gegeven zullen worden (ook van amateurgezelschappen). Het social seats programma is er op gericht om de deuren te openen voor mensen die normaal gesproken niet snel naar het theater zullen komen.

Als mooie afsluiter is HVN uitgenodigd voor een echte rondleiding door het gebouw zodra Amare open is. We kijken er nu al naar uit!