Domweg gelukkig

Domweg gelukkig

Recent heb ik een lezing gevolgd over ‘Geluk’ van Patrick van Hees, een Nederlandse expert over geluk. Zo leerde ik dat ik gelukkig heel D.O.M. ben: ik heb Doelen, Oplaadpunten, Mensen. Dat zijn drie bouwstenen die gelukkige mensen goed in balans hebben. 

De doelen zijn de dingen waarvoor jij je bed uit komt en die je het gevoel geven dat je aan het stuur van je eigen leven zit. Oplaadpunten zijn de ‘me-time’ momenten die ervoor zorgen dat je weer oplaadt. Dat kan sporten zijn, ontmoetingen met vrienden etc. Mensen zijn belangrijk, prettige sociale contacten zorgen ervoor dat je beter in je vel zit.

Afgelopen week had ik het er met iemand over: aangesloten zijn bij het HVN-netwerk heeft mij veel gebracht. Ik heb zoveel bijzondere vrouwen ontmoet die ik niet in mijn eigen sociale kring was tegen gekomen. Mensen ontmoeten via een netwerk is een laagdrempelige manier om elkaar te leren kennen. Nuttig ook: het is altijd mogelijk om een vraag te stellen aan een expert uit het netwerk, de gunfactor is hoog. Onze programmacommissie weet altijd weer inspirerende vrouwen te vragen voor een lezing en ook binnen HVN is er veel kennis aanwezig. We hebben afgelopen jaar gemerkt dat de tafelschikking makkelijk verschillende leden met elkaar in contact brengt. 

We zijn een vereniging waarbij de (aanwezige) leden bepalend zijn voor het reilen en zeilen van de vereniging. Er zijn in 2022 veel creatieve initiatieven ontstaan om meer activiteiten voor HVN-leden te organiseren buiten de HVN bijeenkomsten om. Al dan niet in een (nieuwe) circkel hebben HVN-leden elkaar vaker opgezocht. Er zijn wandelingen gemaakt, er is hard meegezongen met de Dolly Dots, de dinershow in Greens en concerten in Amare en nog veel meer. HVN brengt veel meer dan alleen de bijeenkomsten in Pulchri. Eén van de doelen van de programmacommissie is om nog meer invulling te geven aan netwerken en elkaar beter leren kennen in 2023. Ik hoop van harte dat de HVN-avonden in je agenda prioriteit hebben omdat het een oplaadmoment voor je is! 

Als deze nieuwsbrief in je mailbox ploft zijn jullie mogelijk nog bezig met het bedenken van een snedig Sinterklaasgedicht en/of het afmaken van je surprise? Ik hoop dat je bruist van creativiteit en dat je eventueel improviserend nog mooie regels aan je gedicht toevoegt. 

Hierbij stuur ik je mijn oproep om je snel in te schrijven voor de bijeenkomst van HVN. En hopelijk wil je vooral je creativiteit en improvisatievermogen, die rond deze Sinterklaasdagen rondwaart, nog even vasthouden voor de komende bijeenkomst. Belangrijk dat je je inschrijft, nog voor Sinterklaas jarig is, omdat de HVN Kerstbijeenkomst op 12 december plaatsvindt!

Margot Snelders
Voorzitter HVN