Column Judith Jansen

Column Judith Jansen

Tafelschikking

Zoals jullie weten ben ik eerder dit jaar gestopt bij de werkgever waar ik meer dan 20 jaar gewerkt heb. Een grote stap, maar het voelde vanaf het begin goed. Het was tijd om mijn blikveld te verruimen. Gedurende een maand of 6 heb ik heerlijk de tijd gehad om te netwerken, zowel binnen als buiten mijn vertrouwde omgeving. Koffie drinken met mensen in een andere sector, maar ook relaties weer aanhalen. Want het is best moeilijk om alles wat je leuk vindt bij te houden als je daarnaast ook nog een drukke baan hebt. En hoe leuk is het om met nieuwe mensen in contact te komen en te horen waarom zij bepaalde keuzes gemaakt hebben. Ik heb veel inspiratie opgedaan en mijn netwerk behoorlijk uitgebreid. Alleen daarom was deze periode al een succes. Het was ook mooi om te merken dat iedereen graag zijn/haar verhaal doet en gewoon tijd maakt voor je.

Inmiddels is er een nieuwe (interim) opdracht op mijn pad gekomen. Helemaal ontstaan uit nieuwe contacten die ik afgelopen zomer heb opgedaan. Dat vind ik nog het allerleukste. Dat ik iedere dag nieuwe mensen tegen kom die ik niet was tegengekomen als ik mijn baan niet had opgezegd. En nu de balans zien te houden. Want het is leuk om je netwerk uit te breiden, dus hoe zorg je dat je dat structureel blijft inpassen. Ik zit nu sowieso in een modus van wennen in een nieuwe werkomgeving en kijken wat ZZP’er zijn organisatorisch en administratief allemaal betekent, dus de balans is er nog even niet.

Ons HVN netwerk bestaat uit ca 70 leden. Ik ben een jaar of 4 lid. In al die jaren heb ik de meeste leden wel gesproken, maar ik kan niet bij ieder lid uit mijn hoofd zeggen wat ze doet en wat voor keuzes ze gemaakt heeft in het leven. Je kunt ook geen gesprek voeren met alle aanwezigen bij een netwerkavond. Gelukkig hebben we iedere avond een andere tafelschikking en kom je zo toe aan een dieper gesprek met een kleiner clubje.

En dat is ook het doel van de Let’s meet activiteiten. Het lijken soms gezellige uitjes, naar de film, wandelen, maar het zijn wel bij uitstek momenten om in een andere samenstelling een ander gesprek te voeren. Dat was voor mij de reden om bij HVN te gaan. Andere vrouwen tegen komen die je in je dagelijks leven niet direct zou ontmoeten. Want dat levert de mooiste inzichten op. Dus ik kijk nu al uit naar de tafelschikking van november en nieuwe gesprekken! Hopelijk zie ik jullie daar.
 
Groet,
Judith