Column Judith Jansen

Column Judith Jansen

December

Wat vliegt het jaar voorbij! Het is inmiddels december en aangezien mijn dochter een grote kerstfan is, is op 1 december de kerstsfeer al binnen gedrongen in huis. Sinterklaas wordt al een tijdje bij ons overgeslagen, maar ik vind het schrijven van gedichten toch wel een leuke traditie, dus het gedicht ligt tegenwoordig alleen onder de kerstboom.

December is een leuke maand. Vanaf begin van de maand staan er gezellige borrels gepland en rondom de feestdagen probeer ik altijd etentjes te organiseren voor vrienden. Lekker veel tijd hebben voor elkaar en ontspannen kokkerellen. Voor mij is dat de perfecte combi.

En tijdens al die etentjes natuurlijk ook de bijbehorende mooie gesprekken: terugkijkend op het jaar, maar ook vooruitkijkend naar een beloftevol nieuw jaar. Een aantal jaar geleden heb ik als nieuwbakken HVN-lid samen met 2 andere nieuwe leden de decemberbijeenkomst georganiseerd. We hadden toen Vertellis-vraagkaarten verspreid over de tafels om zo stil te staan bij unieke momenten van het afgelopen jaar en na te denken over plannen en dromen voor het komende jaar. Ik heb de kaartjes er weer bij gepakt en even een greep:

Wat was één van je leukste dagen?
Nou, ik houd niet zo van in het middelpunt van de belangstelling staan, maar wat was mijn afscheid bij NIBC gaaf!
Wanneer heb je keihard moeten lachen?
Toen mijn dochter zei: mam, jij bent ook een leuke moeder als je werkt, dus je kunt gewoon snel een baan gaan zoeken
Wanneer je volgend jaar terugkijkt naar je genomen foto’s, wat staat er zeker op?
Mooie vrouwen in Sri Lanka die we met microkredieten een stap op weg naar een beter leven kunnen geven

Dit soort onderwerpen komt vast ook voorbij tijdens de komende decemberbijeenkomst. We zijn onder elkaar (geen introducees), dus de kennismaking kunnen we overslaan en we kunnen direct de diepte in. En ook bij HVN komen gedicht en kerst op dezelfde avond samen, dus ik voel me helemaal thuis 😉.
 
Ik hoop jullie allen te zien bij Pavlov op 18 december!

Met feestelijke decembergroet,
Judith