Column Judith Jansen

Column Judith Jansen

Een nieuw jaar 
Een nieuw jaar
Nieuwe dromen Nieuwe doelen
Een verse start Een brede lach
Maar begint een nieuw jaar
niet gewoon iedere dag?

 
Bovenstaande tekst vond ik online (#liefleven) en is wat mij betreft heel toepasselijk. Ik houd heel erg van de sfeer rond de feestdagen en de tijd die er is voor elkaar, maar goede voornemens voor het nieuwe jaar zul je mij niet snel horen uitspreken. Ik ben behoorlijk actiegericht, dus als ik door het jaar heen tot de conclusie kom dat ik iets wil veranderen in mijn leven, dan kom ik vrij snel in beweging. Een verandering krijg je natuurlijk niet van de ene op de andere dag voor elkaar, sommige veranderingen duren jaren. Daarom houd ik heel erg van de kleine stapjes methode. Kleine stappen zijn best makkelijk te nemen en vele kleine stapjes leiden al omkijkend tot een behoorlijk grote stap richting je doel of droom.


Je kunt de kleine stapjes voor ieder doel gebruiken. Zo ben ik ooit gestart met hardlopen volgens de methode ‘from couch to 5k in 9 weeks’. Een afwisseling van wandelen en hardlopen (de eerste weken meer wandelen dan hardlopen uiteraard) brengt je stapje voor stapje naar een soepele 5 km hardlopen. Behoorlijk stoer vond ik zelf en het was door de kleine stappen heel makkelijk te doen. Inmiddels is mijn hardlooproutine nogal gekelderd, maar ik kan de methode altijd weer van de plank halen😉.


Voor dit nieuwe jaar wens ik jullie natuurlijk een goede gezondheid, veel liefde, inspiratie op en buiten HVN avonden en veel verbinding. Maar bovenal wens ik jullie heel veel kleine stapjes toe die jullie dromen en doelen dichterbij gaan brengen. Denk aan de kleinste stap die je kunt nemen om tot je doel te komen en zet deze stap vandaag nog (en vervolgens ook morgen en later in het jaar). Het allermooiste aan 2024 is dat er een extra dag is, dus er is ruimte voor nog meer kleine stappen dit jaar.
 
En mocht je willen sparren over welke kleine stap je zou kunnen nemen, kom dan naar de HVN avonden. Want ik weet zeker dat je daar in gesprek met anderen inspiratie op zult doen voor jouw eerstvolgende kleine stap.
 
Tot 22 januari in Branoul voor onze eerste gezamenlijke stap in 2024!
 
Judith