Nieuwe voorzitter: Margot Snelders

Nieuwe voorzitter: Margot Snelders

10 jaar HVN
2020 is het jaar van de ronde getallen en het is een bijzondere situatie om nu het stokje van Henrique over te nemen. Met deze foto presenteerde ik mijzelf 10 jaar geleden in de nieuwsbrief als nieuw lid van HVN. Via m’n goede vriendin Marouschka Booy had ik al vaker enthousiaste verhalen over HVN gehoord en na veel aandringen heb ik me laten overhalen om als introducee naar een bijeenkomst te komen. Daar ben ik haar nog steeds dankbaar voor; ik heb daarna veel fijne HVN avonden gehad met inspirerende en hartelijke vrouwen! Marouschka had goed gezien dat ik met de leden van HVN een goede combinatie zou vormen. Nu 10 jaar later heb ik veel van jullie bij gelegenheid al ontmoet, maar zeker nog lang niet iedereen.

Hoog tijd om me voor te stellen
Ik heet voluit Margot Snelders – Pouw en ik woon met mijn gezin in Ypenburg. Onze dochter Robin is 22, woont in Voorburg en studeert aan de Rotterdamse Hoge school Global Marketing en Sales.  Onze zoon Tim is net gestart op de universiteit in Utrecht en studeert Natuur- en Sterrekunde. Hij zoekt nog een kamer in Utrecht, we houden ons voor tips aanbevolen! Mijn man Paul werkt als consultant in de gezondheidszorg. Ik ben van oorsprong CCU verpleegkundige, werkte jaren in de farmaceutische industrie als artsenbezoeker, interne trainer en fieldcoach bij grote Amerikaanse bedrijven. Op het moment werk ik als coördinator van buurtbemiddeling in Den Haag. Daar werk ik met 140 vrijwilligers die zich inzetten om conflicten in de regio te bemiddelen. Ik ben ook mediator, heb inmiddels alle specialisaties (kwesties m.b.t. echtscheiding, arbeidskwesties, strafzaken, overheid) en werk ik voor de rechtbank.  Het vak vind ik ongelofelijk boeiend. Meerdere keren heb ik ervaren wat een verschil een mediator kan maken voor mensen in een conflictsituatie!

Naast werken
Marouschka en ik hebben elkaar 25 jaar (!) geleden ontmoet op een vliegveld in Brazilië. Paul en ik reizen nog steeds (met de kinderen) de hele wereld rond. Mijn tijd is goed gevuld met gezin, werk, opleidingen, vrijwilligerswerk, sporten, reizen, cultuur, muziek, lezen, gezellige etentjes, zeilen op de Kaag enz.

Dankzij HVN
Ik ben ervan overtuigd dat ieder lid een waardevolle bijdrage aan het netwerk levert. Door haar unieke ervaring, kennis en het eigen netwerk met elkaar te delen. HVN heeft mij veel gebracht: ik leerde zoveel interessante vrouwen kennen! Ik heb dankzij HVN Ineke en Kitty, collega mediators, leren kennen en met hen prettig samengewerkt.  Ik hoor tot een geweldige ‘cirkel’ van HVN en de dames van deze kring zijn me dierbaar. Ik heb ondervonden dat de verdieping in relaties bij HVN in deze intervisie bijeenkomsten van de cirkel lagen. Mijn inziens is dat zeker een meerwaarde naast de reguliere HVN avonden. Volgens een terechte observatie van een vriendin ben ik in bijna alles geïnteresseerd maar vooral in mensen. Precies waarom ik ernaar uitzie om met iedereen kennis te maken! Tot gauw!

Margot Snelders