Zomer 2022

Zomer 2022

Vanaf mijn vakantieadres schrijf ik een bericht aan alle HVN-leden. Hopelijk gaat het goed met eenieder en is er een moment dat jullie even uit de dagelijkse routine kunnen stappen. Misschien ben je op vakantie of kun je even tijd voor jezelf nemen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het belangrijk is dat je plezier beleeft aan je vakantie, dat je ontspant, mentaal afstand neemt van je werk en zelf kunt bepalen hoe je de tijd invult. Je hebt immers superleuke collega’s, zeker als er 1400 km en strand tussen zit, nietwaar? Vakantie kan helpen om dagelijkse beslommeringen van het werk te relativeren, waardoor de veerkracht tijdens het werk toeneemt. 

Hoe gek is het jaar verlopen! We begonnen 2022 in lockdown. In februari/maart gingen we corona met zijn allen ‘als een griepje’ gaan beschouwen en verdwenen de maatregelen. Meteen daarna startte de oorlog in Oekraïne. Nu we vier maanden verder is de nieuwe werkelijkheid praktisch voelbaar. De geopolitiek is veranderd, de oorlogscrisis laat ons onze waarden herzien en we kijken strenger naar onze uitgaven en energieverbruik. We klagen op de momenten dat we zelf last krijgen van de effecten van al deze veranderingen. Schipholgekte, overboeking van vakantieadressen, ondanks hoge benzineprijzen toch autovakanties en bijbehorende files op zwarte zaterdag en we moeten langer op ons biertje wachten op een terras vanwege een personeelstekort.

Ondertussen gaat ons leven gewoon door en menigeen heeft in de afgelopen maanden een overschot aan etentjes, feesten, culturele uitstapjes en festivals gehad; een volkomen ontplofte agenda met uitgestelde, verplaatste events. De herijking die velen hebben gehad tijdens de lockdown leek vergeten. Of toch niet? Bij HVN hebben we er veel nieuwe leden bij gekregen, deze dames kozen bewust om tijd te spenderen bij gelijkgestemden uit het netwerk. Het was zichtbaar en merkbaar bij het zomerevent. Het was druk bezocht door nieuwe en oude leden en erg gezellig. 

Voor het najaar gaan we het seizoen in met een grotendeels nieuw bestuur. Krijgen we weer uitval door coronavarianten of het apenpokkenvirus? Moeten we weer online of uitwijken naar andere locaties vanwege een 1,5 meter afstand en het groeiende aantal leden per HVN-avond? Hoe gaan we de (oorlogs)winter in? Hoe dan ook: HVN-leden steunen elkaar en zijn inventief. Ik zie de komende tijd met vertrouwen tegemoet, samen komen we er wel! 

Margot Snelders
Voorzitter HVN