Verrassing

Verrassing

Zomer 2021 was een zomer vol verrassingen. De wereld stond zo nu en dan op z’n kop. Het weer liet zich van zijn meest natte kant zien. Regen veroorzaakte overstromingen en gebrek aan zon in Nederland was een domper op de vreugde van veel vakantiegangers. Ik probeer dan maar positief om te denken: mogelijk is de neerslagachterstand, ontstaan door de droge zomers van de afgelopen drie jaar, weer ingehaald? Hopelijk gaat het goed met de grondwaterstand in Nederland, wie zal het zeggen?

Op dit moment is de algemene levendige discussie- Hoe om te gaan met gevaccineerde en niet gevaccineerden – ook een gespreksonderwerp geweest bij het bestuur van HVN.  Hoe gaan we om met ieders veiligheid in verband met Corona? Uitgangspunt is dat we volgens de regels van de overheid opereren en vertrouwen op ieders eigen verantwoordelijkheid (niet komen als je niet lekker bent of huisgenoten hebt die mogelijk besmet zijn of in quarantaine zijn). We geloven in individuele keuzevrijheid en respecteren ieder HVN lid. 

Wat is wijsheid: live bijeenkomsten of straks, als het moet, in het najaar weer online? We houden ons voor dat onze HVN-ers flexibel zijn en we weten dat elkaar live ontmoeten ieders voorkeur heeft. We denken na over hoe de ideale ruimte er nu voor ons uit ziet en aan welke voorwaarden deze moet voldoen. Wil je met ons meedenken? Alle tips zijn welkom!

We laten ons de komende bijeenkomst inspireren door Freija van Duijne internationaal bekend als expert op het gebied van toekomstverkenningen.

“Hoe kun je vanuit de toekomst naar het heden kijken, de kijkrichting omdraaien en nieuwe kansen zien in plaats van risico’s?”

Het bestuur van HVN is honderd procent bij de les met nieuwe ideeën en plannen. Met alle hulp van de commissies staan we startklaar. We gaan er een mooi HVN naseizoen van maken, met oog voor elkaar ! Doe je mee?

Margot Snelders
Voorzitter HVN