Online wijnproeven, toneel kijken en afscheid van de voorzitter

Online wijnproeven, toneel kijken en afscheid van de voorzitter

Door AnneMarie Attema

Het is al jarenlang een traditie: nieuwe leden die de speciale bijeenkomsten van HVN verzorgen. En dus stonden Mette de Jong, Krista Reinders en Joke Koster voor de uitdaging om dit jaar het kerstevent te organiseren. Deze keer niet op een sfeervolle locatie ergens in Den Haag, maar zoals we dit al maanden doen, via een Zoomverbinding in onze eigen huislijke kring.

Was het anders? Absoluut. Was het minder leuk? Zeker niet! Opnieuw werden we verrast door het enthousiasme en de creativiteit van (nieuwe) HVN-leden, die ons een gevarieerd en origineel programma aanboden. Online en geheel coronaproof.

Uitreiking van de Pluim 2020

Henrique Sachse opende de avond met haar allerlaatste speech als voorzitter van HVN. Een speech zoals we die van haar kennen: warm, verbindend en inhoudelijk ijzersterk. Louise Muller werd verrast met het toekennen van de jaarlijkse Pluim. Lees hier waarom het Bestuur van mening is, dat zij de Pluim voor 2020 verdiend heeft. Louise, van harte gefeliciteerd!

Sommelier Gaby Schuurman, trakteerde ons op een echte wijnproeverij. Deelnemers aan de bijeenkomst hadden thuis al een prachtig pakket gekregen met 2 flesjes witte wijn. Een leuke ervaring dat wijn proeven dus ook online kan.

Theater met Plankgas

De verrassing van de avond was het sprankelende optreden van theatergroep Plankgas. Via een speciale verbinding traden de drie dames van Plankgas op met een speciaal voor HVN gemaakte voorstelling en een kerstlied.

Tussen de verschillende activiteiten door, was er tijd en ruimte om in breakout rooms in kleine groepjes met elkaar het gesprek aan te gaan. Deelnemers van de avond waren ook nog getuige van de ‘overval’ door de aantredende voorzitter van HVN, Marion Snelders op vertrekkend voorzitter Henrique Sachse. Zij werd thuis verrast met een bezoek van Marion die haar bedankte voor vier mooie en intensieve jaren als voorzitter van HVN, waarin zij zich met tomeloze energie voor de leden heeft ingezet. Henrique, nogmaals veel dank hiervoor.

De avond werd afgesloten met de jaarlijkse terugblik  (link naar de tekst terugblik van Maroushka op onze website) van ons eigen HVN lid Maroushka Booij. Wederom een hoogtepunt van de avond, waarin Maroushka ons vlijmscherp en communicatief gevat de hoogte-, en dieptepunten van 2020 teruggaf.

Ondanks de fysieke beperkingen van corona, kunnen we terugkijken op een geslaagd kerstevent. Met veel dank aan de organisatoren Mette, Krista en Joke en uiteraard ook aan Karen van Dalsem die deze bijeenkomst weer gehost heeft.

Rest ons als bestuur te zeggen: goede kerstdagen, blijf gezond en tot volgend jaar!