Let’s meet: Boekenavond

Let’s meet: Boekenavond

Op 30 juni vindt alweer de vierde boekenavond van HVN plaats. Na drie interessante romans met een uitgesproken politiek thema hebben we behoefte aan een wat minder zwaar beladen boek. Dat is een historische roman geworden Ik ben benieuwd wat voor tafelgesprek dat zal gaan opleveren!

De samenvatting: In de jaren dertig van de vorige eeuw ontmoet James Welmoed Elizabeth van Elzenburg. Hij is een sociaal ambitieuze ambtenaar, geslepen, schijnbaar stoïcijns. Zij is een schrijver in de dop, uitbundig, avontuurlijk, onverslaanbaar bijdehand. Niets hebben ze met elkaar gemeen – behalve dan dat ze niet kunnen ophouden aan elkaar te denken.

Wat volgt is een affaire die door de decennia brandt en zich in geheime kamers afspeelt, terwijl buiten de wereld halsoverkop verandert. Van het koloniale Bandung naar Londen, tijdens de Blitz, en van het naoorlogse Den Haag tot het revolutionaire Caïro: de twee geliefden ervaren verleiding en afscheid, schaamte, succes, ijdelheid, liefde en verraad – en toch weer liefde.

“Hogere machten is een daverend meeslepende vertelling, een liefdesroman zoals je ze zelden nog tegenkomt, van de met de Gouden Boekenuil en Frans Kellendonkprijs bekroonde Joost de Vries”. Het boek leest lekker weg, en je steekt er nog wat van op ook.

Lijkt het je wat: meld je aan bij Ingrid van Leeuwen, 0624566177. Dan voeg ik je toe aan de app groep.

Dus: zondag 30 juni, van 16.00 tot 20.00 uur: HVN Boekenavond, eerst gaan we het boek bespreken, en rond 18.00 eten we een hapje met elkaar. Wellicht tot dan!

Ingrid van Leeuwen.