Grensverleggend verbinden

Grensverleggend verbinden

Een nieuw jaar boordevol plannen en uitdagingen is gestart. Niet alleen voor mij, maar ook voor onze leden en HVN als netwerkclub.

Voor mijzelf wordt het een jaar vol verandering waarin ik van plan ben veel grenzen te verleggen. Het begint al met mijn nieuwe rol als voorzitter. Mezelf neerzetten als boegbeeld en vertegenwoordiger van dit mooie netwerk is niet de plek die ik van nature kies, daarom nog leuker om wel te gaan doen! Al grensverleggend voor mezelf, wil ik verbinding brengen, binnen en voor HVN. Ik wil hierbij Margot nogmaals heel erg bedanken voor haar verbindende kracht en tomeloze inzet en energie om HVN stevig neer te zetten. Het is een uitdaging én een eer om haar na 2 jaar voorzitterschap op te mogen volgen. 

Daarnaast stop ik binnenkort bij mijn werkgever NIBC waar ik er dik 22 jaar op heb zitten. Het was geen gemakkelijke keuze om een zo vertrouwde omgeving achter te laten, maar ik voel dat het een goed besluit is. Ook hier is het tijd voor verandering en nieuwe uitdagingen in een andere omgeving. Ik hoop jullie de komende tijd mee te nemen in alle ervaringen en inzichten die de ruimte in mijn hoofd mij gaat brengen.  

Tijdens de HVN-avond in januari hebben de leden onderling gesproken over de dingen die hen op dit moment bezighouden en welke grenzen zij wellicht willen verleggen. Ik heb zelf erg mooie gesprekken gehad en heb gemerkt hoe jong en oud (in leeftijd, maar ook in jaren bij HVN) elkaar inspireert. Een bijzonder verhaal, dat ik aan de zijlijn van de avond heb opgevangen, is het verhaal van een zoon van een van de leden. Hij is fysiek grenzen aan het verleggen en gaat al fietsend vele landsgrenzen over voor het goede doel (lees hier zijn verhaal). Een heel mooi voorbeeld van grensverleggend verbinden. 

Ook degenen die in januari niet aanwezig konden zijn, herkennen inmiddels vast de rode draad in dit stukje: grenzen. De programmacommissie zit boordevol ideeën om met dit jaarthema een mooi programma neer te zetten. 

De kracht van het netwerk komt voor een groot deel uit de onderlinge contacten binnen het netwerk. Deze willen we verder versterken, dus op de vaste HVN-avonden (vanaf februari weer vertrouwd in Pulchri) zal meer ruimte zijn voor netwerken. Bij de indeling van de avond maken we hier ruimte voor, maar ook aan het einde van de avond. We hebben met Pulchri afgesproken dat we na afloop van het programma ook nog een drankje kunnen doen, dus blijf vooral even hangen nadat het ‘formele’ deel van de avond is afgesloten. Het ‘Let’s meet’ initiatief dat in de nieuwsbrief wordt toegelicht, draagt ook bij aan de onderlinge verbinding net zoals de cirkels, waar veel leden inmiddels lid van zijn. 

De kracht van het netwerk halen we ook uit nieuwe inspiratie, zowel van sprekers als van nieuwe leden. Als bestuur hebben we tot doel gesteld om het aantal leden uit te breiden, maar daar hebben we jullie ook voor nodig. Hierbij dus een oproep aan jullie: neem die leuke collega/vriendin/relatie eens mee naar HVN. Want er is geen grens aan verbinden…

Tot snel!

Judith Jansen
Voorzitter HVN