Bijeenkomst 17 april 2023

Bijeenkomst 17 april 2023

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bijeenkomst 17 april 2023

17 april 2023 18:00 - 22:00

€32,50

Edukans Oeganda Project

Edukans, een vooruitstrevende ontwikkelingsorganisatie, benut onderwijs als middel om het leven van kinderen en jongeren in ontwikkelingslanden te verbeteren. HVN nodigt je uit voor een boeiende bijeenkomst op 17 april, waar sprekers van het Christelijk College De Populier hun ervaringen met Edukans delen.

De organisatie werkt aan uiteenlopende projecten om kwalitatief onderwijs toegankelijk te maken. Edukans focust op bekwame leraren, veilige scholen, betrokken ouders en passende beroepsopleidingen. Ook zetten ze zich in voor gendergelijkheid en kinderen in nood. Een recent voorbeeld is de samenwerking met scholen in Oeganda van 22 februari tot 4 maart 2023. Andere initiatieven betreffen onder meer een project in Ethiopië, waarbij 2.000 kinderen en hun families werden ondersteund.

Op de bijeenkomst delen Susanne van de Koevering (conrector vwo) en Delphine van Dam (leerling 4 mavo) hun ervaringen over de reis met Edukans naar Oeganda. Samen met 33 docenten en leerlingen uit Nederland werkten ze aan de kwaliteit van het onderwijsprogramma op de Luweero Secondary School. Ze bespreken de indrukken, uitdagingen en impact van deze reis op hun eigen leven.

De avond omvat ook een gesprek over eigen ervaringen met cultuurverschillen en hoe we daarmee omgaan. Susanne en Delphine draaiden elf dagen mee in een cultuur waarin homo- en transseksualiteit verboden zijn, de rol van de kerk groot is en kinderen nog geslagen worden. Tegelijkertijd is er veel saamhorigheid en zijn mensen gelukkig met weinig.

Laat je inspireren door het werk van Edukans en ontdek hoe je bij kan dragen aan de empowerment van kinderen en jongeren in ontwikkelingslanden. Schrijf je in voor de HVN-bijeenkomst op 17 april en verbreed je horizon.

Aanmelding

Het is niet meer mogelijk om je aan te melden voor dit evenement.

Gegevens

Datum:
17 april 2023
Tijd:
18:00 - 22:00
Kosten:
€32,50

Locatie

Pulchri Studio
Lange Voorhout 15
Den Haag, 2514 EA Nederland