Bijeenkomst 15 mei 2023

Bijeenkomst 15 mei 2023

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bijeenkomst 15 mei 2023

15 mei 2023 18:00 - 22:00

€32,50

Mensen boven grenzen

Stichting Bootvluchteling draagt bij aan een rechtvaardig Europa waar mensen op de vlucht toegang hebben tot basisdiensten en hun rechten worden beschermd. HVN nodigt je uit voor een boeiende bijeenkomst op 15 mei, waar Esther Vonk haar ervaringen met ons deelt.

Esther Vonk is sinds januari 2023 directeur van Stichting Bootvluchteling. De rode draad in haar loopbaan is mensenrechten, in de eerste plaats de rechten van mensen en groepen die marginalisering en uitsluiting ervaren. Bij Mama Cash, een internationaal feministisch fonds, werkte ze met vrouwengroepen wereldwijd, van vrouwen die leven met HIV in landen waar er nog een flink stigma heerst, domestic workers, lesbische- en queervrouwen en -meiden, tot vrouwen zonder verblijfsvergunning. Bij het Aidsfonds leidde ze een alliantie die zich inzette voor mensenrechten en gezondheid van mensen die door HIV en AIDS het hardst geraakt worden – meestal groepen die in hun land gecriminaliseerd worden en zodoende geen toegang hebben tot preventie, medicatie en zorg.

Esther is trots dat ze in haar nieuwe functie mag bijdragen aan de missie van Stichting Bootvluchteling. Op de bijeenkomst vertelt Esther over haar werk aan structurele verandering; bijdragen aan een andere, meer rechtvaardige wereld. Ze licht het huidige beleidskader toe en deelt hoe in de praktijk solidariteit in de vorm van directe hulp, onder het motto ‘mensen boven de limiet’, het verschil kan maken. Tijdens de avond wordt er ook gediscussieerd aan onze tafels, over onze eigen ervaringen en hoe wij daarmee omgaan. Laat je inspireren door het werk van Esther, en laten we samen ontdekken hoe we allemaal kunnen bijdragen aan een rechtvaardige behandeling van mensen op de vlucht. Schrijf je in voor de HVN-bijeenkomst op 15 mei.

Aanmelding

Het is niet meer mogelijk om je aan te melden voor dit evenement.

Let op: Mocht je onverwachts verhinderd zijn dan vindt er geen restitutie plaats in verband met de verplichtingen met betrekking tot de reservering (o.a. kosten catering en locatie).

Gegevens

Datum:
15 mei 2023
Tijd:
18:00 - 22:00
Kosten:
€32,50

Locatie

Pulchri Studio
Lange Voorhout 15
Den Haag, 2514 EA Nederland