Haags Vrouwen Netwerk

Cirkels

Zoals jullie weten zijn er binnen HVN diverse cirkels opgericht. Een cirkel is een kleine groep vrouwen (6-8) die, naast de reguliere HVN-netwerkavonden, regelmatig bij elkaar komen en activiteiten met elkaar ondernemen. Verdieping en aandacht voor elkaar zijn vaak de drijfveer om aan te sluiten bij een cirkel. Door de kleinere setting is er meer aandacht voor elkaar dan tijdens een netwerkavond. En omdat het een vaste groep is, leer je elkaar nog beter kennen. Onderaan deze pagina zie je welke cirkels nu actief zijn.

De cirkel bepaalt zelf de inhoud en opzet van de activiteiten. Sommige cirkels doen ook samen (culturele) uitstapjes. Hieronder een inkijkje in hoe de verschillende cirkels zijn opgezet.

Corien Pels Rijcken: “Wij komen iedere eerste maandag van de maand bij elkaar, iedere keer bij iemand anders thuis. De gastvrouw zorgt voor de hoofdmaaltijd en de drank. De anderen zorgen voor de borrelhappen en de andere gangen van het menu. Iedere avond brengt iemand een thema in. Dat kan van alles zijn: een actualiteit, naar aanleiding van een boek of een persoonlijke kwestie, etc. Na de borrel en het eten wordt dat thema besproken. Verdere activiteiten en contacten zijn naar behoefte. Ik ben pas recent bij deze cirkel aangesloten,  maar ik verwacht dat de cirkel mij verdieping van persoonlijke contacten brengt, uitwisseling van inzichten en niet te vergeten lekker eten en lol!”

AnneMarie Attema: “Wij komen iedere maand bij elkaar, steeds bij iemand anders thuis. Iedereen neemt iets te eten mee. Soms heeft een avond een thema of voeren we diepergaande gesprekken n.a.v. een inspiratiekaart. Of leggen we een casus aan elkaar voor en hebben een vorm van intervisie. Zo leren we elkaar steeds beter en persoonlijker kennen. Daarnaast gaan we regelmatig naar culturele of muzikale voorstellingen. Voor mij is de cirkel heel waardevol, omdat je met elkaar een band opbouwt en er nieuwe vriendschappen ontstaan.”

Judith Jansen: “Wij komen iedere twee maanden bij elkaar, iedere keer bij iemand anders thuis. Iedereen neemt iets te eten of te drinken mee. Zonder vast format bespreken we wat ons op dat moment bezig houdt. Daarnaast maken we ad hoc culture uitstapjes, naar bijv. een museum of een voorstelling. Ik merk nu al dat we elkaar weten te vinden als er iets speelt in ons leven en dat er een waardevolle band is ontstaan. En het is leuk dat er bijna altijd iemand meekan als je een idee hebt voor een uitstapje.” Op de website staat achter de inlog ook nog uitgebreide informatie over cirkels met een aantal praktische tips. 

We horen van nieuwe leden dat ze interesse hebben in de HVN-cirkels, maar dat ze niet weten of dat kan en hoe dan. Als je interesse hebt, meld je dan aan bij Krista Reinders. Afhankelijk van de interesse kijken we hoe we de wens om aan te sluiten bij een cirkel of zelf een cirkel op te richten kunnen faciliteren.


Huidige cirkels

  • Voor 2011: Henrique Sachse, Corien Pels Rijcken, Caroline van Alphen, Imkje Tiesenga, Kirsten Dekkers, Timmie Thio, Margit van der Steen
  • 2015: Monique Rijkers, Margot Snelders, Hanneke Andringa, An lemaire, Ilanah Schriki, Thérèse van Gijn
  • 2021: AnneMarie Attema, Abelike Janssens, Krista Reinders, Lise Broekaar, Marita Vreugdenhil, Susanne van de Koevering, Yvonne Oudshoorn
  • 2021: Judith Jansen, Karin Schoneveld, Mette de Jonge, Saskia Michels, Christine Grit, Adrienne Meijs, Chérie van Gent