Haags Vrouwen Netwerk

Bijeenkomst maandag 18 maart 2024

Simone de Bruin kwam als nr 1 uit de stemmingsronde tijdens onze geweldige ‘Two handshakes away-wie neem je mee’ bijeenkomst in januari. Wij zijn heel blij dat zij in maart onze spreekster is. Merlijn de Gruijter en Simone de Bruin kennen elkaar via het Rotterdamse netwerk Gezelschap 010. Merlijn werd zo geraakt door het verhaal van Simone dat ze dacht ‘dit moeten meer mensen horen’. 

Simone heeft in 2007 Hati Saya opgericht. Hati Saya betekent in het Indonesisch ‘mijn hart’. In haar praktijk als lifecoach helpt zij mensen om te bepalen waar hun hart van opengaat. Tevens kijkt zij met mensen waar ze vandaan komen. Familieleden zijn onlosmakkelijk met elkaar verbonden. Door de bloedband en het collectieve familiegeheugen. Door te erkennen wat er in je familieverleden is geweest, ontstaat er ruimte voor verbondenheid.

Simone haar eigen verhaal is ‘Indisch Verleden’. Een indrukwekkend boek. Het gaat over oorlog, het kamp, armoede, honger en het grote zwijgen. En over veerkracht, saamhorigheid en liefde. Aanvankelijk schreef Simone haar familieverhaal voor haar eigen familie. Maar al snel ging haar boek een eigen leven leiden.

Simone zegt: “Gezien de uitdadingen waar onze maatschappij nu voor staat, is het hard nodig, dat wij met elkaar verbinding kunnen maken. We kunnen het ons niet veroorloven, dat wij ons laten afleiden door turbulentie en trauma uit het verleden. Wij zijn het aan onze kinderen verplicht dat ons verhaal helder is, opdat zij vanuit vrijheid kunnen leven.”

Mis deze kans niet om Simone haar prachtige verhaal te horen en met elkaar de verbinding te voelen, maar ook met elkaar in gesprek te gaan over familieverbanden, veerkracht en saamhorigheid.

Aanmelding

We zien jullie graag op maandag 18 maart 2024 bij Pulchri Studio vanaf 18.00 uur. De kosten voor het diner zijn € 32,50 (inclusief drankjes). Eventuele dieetwensen kun je hier doorgeven. Je kunt je tot en met donderdag 14 maart a.s. aanmelden via de onderstaande knop. 

Let op: Mocht je onverwachts verhinderd zijn dan vindt er geen restitutie plaats in verband met de verplichtingen met betrekking tot de reservering (o.a. kosten catering en locatie).

Aanmeldformulier

Het is niet meer mogelijk om je aan te melden voor deze bijeenkomst.