Haags Vrouwen Netwerk

Bijeenkomst maandag 17 juni 2024

Op 17 juni aanstaande verwelkomen wij Jolanda Holwerda en Liesbeth Tettero die ons gaan meenemen in de wereld van authentiek leiderschap voor vrouwen. Zij hebben over dat thema een boek geschreven en willen ons graag laten zien hoe je in zeven stappen van macht naar kracht komt.
 ‘Moet ik dan een man worden?’ verzuchten veel vrouwen die in hun loopbaan niet de kansen krijgen die ze verdienen. Nee, natuurlijk niet. Borstklopperij, old boys networks en het hoogste woord tijdens vergaderingen zijn niet nodig. Wat dan wel? Hoe kunnen vrouwen hun ambities waarmaken op een manier die bij hen past?

Jolanda Holwerda en Liesbeth Tettero bieden heldere inzichten en concrete handvatten om het strategische spel in organisaties te begrijpen. Vaak voorkomende misverstanden gaan ze te lijf, zoals ‘ik moet het allemaal zelf kunnen’ en ‘ze zien toch wel hoe goed ik ben?’. Ze vertalen theorie over machtsniveaus naar zeven stappen waarmee ambitieuze vrouwen hun kracht, invloed en effectiviteit vergroten. Elke stap illustreren ze met dilemma’s en oefeningen uit hun eigen coachpraktijk.

Beide auteurs laten tijdens de HVN-avond zien dat de methode van zeven stappen niet alleen een actuele en praktische tool is, maar vooral een inspiratiebron voor vrouwen die op hun werk het spel willen meespelen én zichzelf willen blijven. Zodat ze kunnen bijdragen aan een betere balans op de werkvloer en in de wereld. Het boek is goed ontvangen en heeft een notering in de Managementboek Top 100 gekregen.

Jolanda Holwerda en Liesbeth Tettero zijn trainer en coach van ambitieuze vrouwen. Jolanda is een spreker en schrijver, vooral in de vrouwen- en diversiteitssector. Ze is gespecialiseerd in het thema vrouwelijk leiderschap. Ze is de oprichter van Lof Magazine en de Lof Academy en zet zich in voor een cultuurverandering om de combinatie werk en gezin vanzelfsprekender te maken en om de doorstroom van vrouwen naar betere functies te bevorderen. 

Liesbeth is communicatietrainer, coach, manager Politiek Personeelsbeleid van GroenLinks en was raadslid. Ze is oprichter van Het Feministerie. Taal en communicatie zijn haar passies al sinds ze in de schoolkrant schreef. Ze heeft eerder gewerkt als communicatieadviseur en woordvoerder bij (semi-)overheden en als docent Communicatieve Vaardigheden en onderwijsontwikkelaar in het hbo.

Graag verwelkomen we je op maandag 17 juni vanaf 18.00 uur in Pulchri om met elkaar over authentiek leiderschap voor vrouwen van gedachten te wisselen.

Het is niet meer mogelijk om je aan te melden voor dit evenement.