Haags Vrouwen Netwerk

Bijeenkomst 21 februari 2022

Bijeenkomst 21 februari 2022

Op maandag 21 februari 2022 is Merel van Vroonhoven onze gast. Merel beschreef haar carrière en haar overstap van bestuursvoorzitter van de AFM naar juf in het speciaal onderwijs in haar boek ‘De Stap’, dat afgelopen september verscheen. In haar boek komen veel thema’s aan de orde die werkende vrouwen zullen herkennen: werken als vrouw in een mannenwereld, de onzekerheid of je iets wel zal kunnen, #metoo, de combinatie van een carrière (of twee!) en een gezin, de vraag wat je zelf wilt bijdragen en allerlei ethische dilemma’s.

Merel van Vroonhoven studeerde mijnbouwkunde in Delft, een toevallige keuze, omdat een huisgenoot enthousiast was over die studie. Na haar studie wees ze een promotieplaats af en werd ze trainee bij ING. Ze maakte carrière binnen dat bedrijf en haalde ondertussen een MBA aan INSEAD. Na 16 jaar ING stapte ze bewust over naar een bedrijf met een meer maatschappelijke functie, de NS. Ze maakte kennis met politiek opportunisme, met de gevolgen van marktwerking bij de NS en ze speelde een rol in het Fyra-debacle. Ze werd in 2012 Topvrouw van het jaar. Na vijf jaar bestuursvoorzitterschap van de AFM gooit ze het roer om en wordt ze juf in het speciaal onderwijs. Ook in haar privéleven gebeurde veel: ze verloor haar eerste kindje, haar huwelijk eindigde in een scheiding en haar oudste zoon blijkt autisme te hebben.

Er is deze avond veel ruimte om met Merel in gesprek te gaan over bovengenoemde onderwerpen. Het is leuk als je van tevoren haar boek al hebt gelezen. Merel wil graag van ons weten welke delen van het boek ons vooral raakten en waarom. Ze zal na afloop graag jouw eigen exemplaar van het boek voor je signeren. En mocht je nog een boek cadeau willen geven, dan is er een beperkt aantal te koop.

Let op: Deze keer komen we niet bij elkaar in Pulchri, maar in herensociëteit De Vereeniging, Kazernestraat 38B. Coronaproof kunnen we daar 50 personen ontvangen.


Aanmelding 

Het is niet meer mogelijk om je aan te melden voor dit evenement.