We gaan de deuren openen naar de toekomst!

We gaan de deuren openen naar de toekomst!

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

We gaan de deuren openen naar de toekomst!

20 september 18:00 - 21:00

€25

Door AnneMarie Attema

Het thema van HVN dit jaar, is deuren openen. De afgelopen maanden hebben we hier al een paar inspirerende voorbeelden van gehad: ‘Amare opent haar deuren,’  ‘ We openen de deuren naar de ruimte’ of ‘Midzomer en de deuren gaan weer open’.
De HVN bijeenkomst op 20 september heeft ook weer een hele mooie verwijzing naar dit onderwerp: de deuren openen naar de toekomst. In onze oude vertrouwde Pulchri Studio, neemt Freija van Duijne ons live mee door de deur naar de toekomst.

 

Expert op het gebied van toekomstverkenningen
Freija van Duijne staat internationaal bekend als expert op het gebied van toekomstverkenningen. Als geen ander weet zij de vinger te leggen op de trends en ontwikkelingen die de wereld gaan veranderen.
Ze is verbonden geweest aan diverse overheden, multilaterale organisaties en denktanks. De toekomstverkenningen waaraan Freija heeft gewerkt en leiding heeft gegeven gaan altijd over wat veranderingen in de wereld om ons heen betekenen voor de organisatie. Dit leert ons hoe we betere beslissingen kunnen nemen, wetende dat er veel complexe en onzekere gebeurtenissen gaande zijn.

 

Geen risico’s maar kansen voor krapte op de arbeidsmarkt
Op 20 september krijgen we een uniek inkijkje in het denken als een toekomstverkenner, een futurist. En staat de vraag centraal: Hoe kun je vanuit de toekomst naar het heden kijken, de kijkrichting omdraaien en nieuwe kansen zien in plaats van risico’s. Bijvoorbeeld bij een actueel onderwerp als de krapte op de arbeidsmarkt, waar werkgevers en politici nu zo voor waarschuwen.
Aan hand van een aantal interessante voorbeelden zal Freija op dit onderwerp ingaan en met ons een dialoog voeren over hoe je als organisaties en samenleving concreet met dit vraagstuk aan de slag kan gaan. Wil je alvast meer weten over Freija van Duijne, kijk dan op www.futuremotions.nl.

 

Bijeenkomst in Weisenbruchzaal
De bijeenkomst vindt deze keer plaats in de Weisenbruchzaal. Deze zaal is iets kleiner dan de Mesdagzaal en we zitten met maximaal 6 mensen aan tafel. De Hardenbergzaal wordt gebruikt om het buffet neer te zetten. Om onderling zoveel mogelijk afstand te creëren, zullen we per tafel naar het buffet gaan. De catering van Pulchri assisteert bij het opscheppen van het eten. We kijken er naar uit om elkaar weer op het Lange Voorhout te spreken en te ontmoeten!

 

Aanmelden
Het is niet meer mogelijk om je aan te melden voor dit evenement.

Gegevens

Datum:
20 september
Tijd:
18:00 - 21:00
Kosten:
€25

Locatie

Pulchri Studio
Lange Voorhout 15
Den Haag, 2514 EA Nederland

Organisator

Haags Vrouwennetwerk
E-mail:
secretariaat@haagsvrouwennetwerk.nl