Vier-kracht lustrumavond in Pulchri

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vier-kracht lustrumavond in Pulchri

21 september 18:00 - 21:30

EUR25

Update

Op 18 september 2020 na afloop van de persconferentie coronamaatregelen, ontvangen degenen die zich aangemeld hebben voor de activiteit van 21 september per e-mail een bevestiging van aanmelding.

 

We vieren de kracht van 40 jaar HVN en de kracht van de democratie

Waar we eerst de datum van 19 september hadden staan om op grootse wijze ons lustrum te vieren, gooit Corona sinds maart al roet in eten. En puzzelen de Programmacommissie en het Bestuur iedere maand weer om zo aantrekkelijk en veilig mogelijke alternatieven te bieden om elkaar binnen het netwerk te spreken en te ontmoeten.

Dat heeft geresulteerd in een aantal mooie online bijeenkomsten, een zomerevent dat in de buitenlucht plaats vond en op maandag 21 september vindt in onze vertrouwde Pulchri Studio een aangepaste HVN ‘lustrumlight’ bijeenkomst plaats. Een avond waarop we toch stil willen staan bij 40 jaar HVN en waar we samen aan de slag gaan met het thema ‘De Kracht van de Democratie’. Met als voorwaarde: geheel Coronaproof.

De Programmacommissie heeft een fantastisch, creatief en alternatief programma gemaakt. Hierbij is rekening gehouden met de coronabeperkingen die overheid ons heeft opgelegd, maar het biedt ook voldoende ruimte om elkaar met ‘gepaste op afstand’ te ontmoeten.

 

Wat gaan we doen?

Onder normale omstandigheden geven we niet al te veel prijs over het verloop van de bijeenkomst. Maar omdat we nu eenmaal te maken hebben met een andere situatie, kiezen we ervoor om een goed beeld te schetsen hoe de avond er op hoofdlijnen uit ziet. Zodat iedereen een weloverwogen keuze kan maken om wel of niet deel te nemen.

De start van het programma vindt om 18.00 uur plaats bij de ingang van de Pulchri Studio. Vanaf de Pulchri Studio, starten we om 18.15 uur met het Grondwetpad. Een inspirerende wandeling van het Haagse Grondwetpad die ons langs zo’n 20 locaties leidt rondom het Binnenhof en de Hofvijver. Voorafgaand ontvangt iedereen een snacktasje om tijdens de wandeling te nuttigen. In dit tasje zit een ruim assortiment aan (hartige) lekkernijen, voldoende om de avond door te door komen! De wandeling biedt verder alle gelegenheid om met elkaar te netwerken.

Voor het Grondwetpad staat ruim een uur. Tussen 19.15 en 19.45 zijn we terug bij Pulchri en krijgen we koffie en taart in de Mesdagzaal. We zitten dus niet in het souterrain, maar hebben gekozen voor een grote zaal boven. De Mesdagzaal is zo ingericht dat 1,5 meter van elkaar gewaarborgd is.

Vanaf 19.45 uur starten we met het tweede deel van het (interactieve) programma. We staan stil bij 40 jaar HVN én we gaan aan de hand van prikkelende stellingen in twee groepen met elkaar in debat over de kracht van de democratie.  We doen dat in de vorm van het Lagerhuisdebat, onder leiding van Merel Jansen die als debatleider verbonden is aan ProDemos. Ook tijdens het debatteren, worden alle coronaregels in acht genomen. Rond 21 uur sluiten we de avond feestelijk af met een glaasje bubbels.

 

Aanmelden
De kosten voor de avond zijn EUR 25,-.

  • Je kunt je niet meer inschrijven voor dit evenement aangezien het maximaal aantal deelnemers is bereikt.
  • In verband met voorbereidingen van de avond was de uiterlijke inschrijfdatum 10 september.
  • In verband met coronamaatregelen konden maximaal 40 vrouwen zich inschrijven.
  • Afmelden bij secretariaat@haagsvrouwennetwerk.nl kan tot uiterlijk 14 september.
  • Dit evenement gaat door bij 25 deelnemers.
  • Dieetwensen voor de goodiebag (vegetarisch of allergieën) en andere opmerkingen graag per mail doorgeven aan programma@haagsvrouwennetwerk.nl

Gegevens

Datum:
21 september
Tijd:
18:00 - 21:30
Kosten:
EUR25

Locatie

Pulchri Studio
Lange Voorhout 15
Den Haag, 2514 EA Nederland