Haags Vrouwen Netwerk

Bijeenkomst maandag 17 oktober 2022

“If not now, when? If not you, who? – Blackkklansman

Op 17 oktober is onze volgende bijeenkomst. Hiervoor hebben we Lisa Verbeek, Lizette Abrahams, Renate van der Heijden, Arantxa Polak, Mieke Klaver, Siela Ardjosemito-Jethoe, Emily Schilperoort en Julia van Diepen uitgenodigd om ons op ongebruikelijke, tegendraadse wijze meer te leren over antiracisme. Ik heb deze vrouwen leren kennen tijdens de opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming (CMV), opgegaan in Social Work. Bij CMV leerden we om niet problemen maar mogelijkheden als startpunt te nemen in ons werk. Dit zie je ook terug in het kaartspel dat ze als ‘Art 4 Black Lives Matter NL’ hebben ontwikkeld.
 
Want ja, we weten dat de dood van George Floyd op 25 mei 2020 – ondanks de coronapandemie en de toen geldende maatregelen – wereldwijd mensen op de been bracht. Hiermee kreeg de Black Lives Matter-beweging ook in Nederland steeds meer aanhang. Een goed moment om extra aandacht te vragen.
 
Art4BLM treedt op als witte bondgenoot met de bedoeling bewustwording te creëren en de wereld mooier te maken. Dit vanuit de overtuiging van een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor ieders plek in de maatschappij. Maar hoe ga je als vooral witte vrouwen het gesprek aan met je witte families, vrienden en collega’s over antiracisme?

Met als doel zelf meer te leren over antiracisme èn anderen te voorzien van handvatten voor het voeren van deze gesprekken, heeft Art 4 Black Lives Matters NL een kaartspel (Zeg maar gewoon wit) ontworpen dat precies dat doet. Speel jij mee?

Rosanne Gonçalves-Prins
Lid Programmacommissie

Aanmelding 

Deze avond zijn wij te gast bij Bleyenberg Den Haag. De kosten voor deze avond bedragen €35,- per persoon. Je kunt je tot donderdag 13 oktober 2022 aanmelden via het onderstaande aanmeldformulier.

Let op: Mocht je onverwachts verhinderd zijn dan vindt er geen restitutie plaats in verband met de verplichtingen met betrekking tot de reservering (o.a. kosten catering en locatie).

Aanmeldformulier

Het is niet meer mogelijk om je aan te melden voor dit evenement.