Het bijzondere verhaal van Mardjan Seighali
Voor de HVN-avond van 21 maart hebben we alweer een bijzondere vrouw als gast. Dit keer neemt de van oorsprong Iraanse Mardjan Seighali (1964) – tot 1 april a.s. directeur van het Universitair Asielfonds – ons mee in haar levensverhaal. Al op heel jonge leeftijd heeft zij ervaren welke offers het kan vragen als je een andere koers vaart dan de autoriteiten voorschrijven. Met haar als spreker gaan we het thema Tegendraads een volgende nieuwe dimensie geven. Meld je snel aan!
Mardjan Seighali groeide op in Iran en is in 1990 samen met haar twee kinderen voor het toenmalige regime gevlucht. Haar man was haar al vooruitgegaan. Ze kwam uiteindelijk met haar gezin in Nederland terecht. In Iran had zij de vrijheid niet om zich politiek te uiten, in Nederland heeft ze zich jarenlang ingezet voor de lokale politiek in haar woonplaats Almere.
Mardjan Seighali wordt gezien als een visionair en energiek leider. Zelf schrijft zij: “Mijn hart ligt bij cultuur, erfgoed, onderwijs, welzijn en sociale aspecten die bepalend zijn voor een waardig bestaan”. Naast haar reguliere werk zit zij onder meer in de Raad van Advies van het College voor de Rechten van de Mens en in de Raad van Toezicht van Paleis het Loo. In 2019 ontving Seighali de Comeniusprijs. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt als eerbetoon aan iemand die zich op onderscheidende manier inzet voor de belangen van vorming, onderwijs, wetenschap en cultuur en voor de ontwikkeling van de internationale samenleving.
Op 14 januari 2021 verscheen haar boek ‘Tot op de dag’, een aangrijpend verhaal dat aanzet tot nadenken over een samenleving waarin mensen oog en oor hebben voor het verhaal van de ander – ook al komt die ander van ver. Mardjan is een veelgevraagd spreker met een volle agenda. Het is dan ook een eer dat zij speciaal voor HVN haar verhaal komt vertellen en zal antwoorden op vragen die wij aan haar hebben.
Om zoveel mogelijk alle facetten van Mardjan en haar boek te kunnen belichten, nodigen wij je van harte uit om uiterlijk 9 maart een vraag of een thema te mailen naar Joke Kosters. Wij zorgen er dan voor dat ze worden geordend en informeren Mardjan.
Voor de bijeenkomst op 21 maart hebben we Mardan Seighali gevraag om een aantal boeken mee te nemen, die gekocht kunnen worden. De opbrengst van de boeken gaat naar Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF. We maken ook eenmalig een QR-code aan die tijdens de avond gescand kan worden en waarmee HVN deelnemers geheel vrijwillig een bedrag kunnen overmaken aan de Stichting UAF. Ook dit geld komt geheel ten goede voor de ontwikkeling van gevluchte studenten en professionals en hun integratie op de Nederlandse arbeidsmarkt. Op deze manier hopen we een bescheiden bijdrage te kunnen leveren aan deze prachtige organisatie die zich met hart en ziel inzet voor vluchtelingen.
Aanmelding
Het is niet meer mogelijk om je aan te melden voor dit evenement.