Haags Vrouwen Netwerk

Bijeenkomst 19 september 2022

Holland Dance Festival

“No one person can change the world, but one and one and one add up” – Sylvie Guillem

Op 19 september aanstaande zijn wij door het Holland Dance Festival (HDF) uitgenodigd in het Mövenpick Hotel in Den Haag. Daar gaan we in gesprek met Samuel Wuersten, de artistiek en algemeen directeur van het HDF, over hoe zij een tegendraadse positie innemen in de danswereld.

Het HDF wil met hun visie op de plaats van dans in de maatschappij het toegankelijk maken voor vele doelgroepen. Zij zijn namelijk van mening dat dans voor iedereen is: voor professionals en amateurs, voor mensen mét en zónder fysieke of verstandelijke beperking, voor schoolkinderen evenzeer als voor ouderen in verzorgings- en verpleeghuizen, en elke leeftijdscategorie daartussenin. Daarom ontwikkelen zij educatieve activiteiten, speciale projecten, workshops en doorlopende, op maat gesneden lesprogramma’s voor groepen van alle achtergronden, generaties en sociale klassen. 

En ook de organisatie van het tweejaarlijkse festival laat zien hoe veelzijdig en laagdrempelig dans kan zijn. Het werk van choreografen met zeer uiteenlopende carrières, artistieke visies, culturele achtergronden en verschillende staten van dienst geeft het HDF een unieke uitstraling en daarmee een unieke plek in het danslandschap van Nederland en de wereld.

Tot slot steunt het HDF jonge, gedreven danskunstenaars bij het verder ontwikkelen van hun talenten. Een essentiële taak, want zonder nieuwe generaties dansers, choreografen en docenten heeft de dans geen toekomst. Zij geven dit speerpunt op tal van manieren vorm, zowel binnen het internationale dansaanbod dat zij presenteren, als binnen de uiteenlopende maatschappelijke projecten die zij initiëren. Samuel neemt ons mee in deze bijzondere wereld en laat zien hoe vrouwen als Sylvie Guillem de danswereld hebben beïnvloed en veranderd. Samuel heeft met Sylvie, nadat zij afscheid had genomen van de danswereld, gesproken over haar leven en carrière als ballerina. 

Het HDF is een non-profitorganisatie die financieel wordt ondersteund door onder andere de gemeente Den Haag, Fonds 1818, Fonds voor Cultuurparticipatie en commerciële sponsoren. Ook particuliere ambassadeurs zijn onmisbaar voor het Holland Dance Festival. Dankzij alle bijdragen kan het HDF blijven doen waar ze goed in zijn: onvergetelijke danservaringen bieden aan iedereen in onze samenleving. Daarom zal er aan het eind van de avond de mogelijkheid worden geboden om Ambassadeur van het HDF te worden en daarmee te genieten van exclusieve voordelen.

Aanmelding

Deze avond zijn wij te gast in het Mövenpick Hotel in Den Haag, waar een buffet voor ons zal klaarstaan. De kosten voor deze avond bedragen €25,- per persoon, de uiterste inschrijfdatum is donderdag 15 september 2022. Er zijn beperkte plaatsen, dus wees er snel bij! Hopelijk tot de 19e! 

Niet-leden worden vriendelijk verzocht zich ook in te schrijven bij AnneMarie Attema.

Aanmeldformulier

Het is niet meer mogelijk om je aan te melden voor dit evenement.