HVN

Het Haags Vrouwen Netwerk biedt sinds 1980 een inspirerende ontmoetingsplaats voor haar leden; hoger opgeleide vrouwen die ambitieus zijn in werk en leven.
 
 
 

19 februari: Ellen Timmer

Zorgvuldig omgaan met persoonsgegevens

Vanaf 25 mei 2018 gelden in heel Europa dezelfde regel voor het omgaan met persoonsgegevens. De kern is dat iedereen op een bepaalde manier zorgvuldig om moet gaan met persoonsgegevens. Ellen Timmer, als advocaat verbonden aan Pellicaan Advocaten in Rotterdam legt ons uit wat deze  Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) voor gevolgen heeft.
 
Iedere organisatie, maar ook kleine ondernemers die met persoonsgegevens werken krijgen met de nieuwe regels te maken. Het gaat om gegevens van bijvoorbeeld klanten, personeel of andere personen. Naleving van deze wet vraagt zowel juridische, technische als organisatorische maatregelen. Technische maatregelen houden bijvoorbeeld in dat je geen onveilige communicatiemethoden als e-mail, whatsapp of dropbox gebruikt voor uitwisseling en opslag van persoonsgegevens.
 
Ellen zal ons vertellen wat er wijzigt ten opzichte van het huidige Nederlandse privacyrecht, wat we kunnen verwachten van de Autoriteit Persoonsgegevens en zij zal ons tips geven.

Meld je aan!

Kanteling

Jaarthema: Kanteling
In 2017 gaan we wentelen, draaien, omslaan,
keren en kenteren!